НАТО передасть Україні п’ять кораблів – Плетенчук

15.04.2024, 14:31
157344

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, що Україна готується отримати від НАТО п’ять протимінних кораблів. Проте зараз однією із головних загроз у Чорному морі залишається мінна небезпека.

Читайте також: Фінляндія закриває росіянам морське “вікно в Європу”

Про це він розповів в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що міни – це спільна проблема України та її сусідів у Чорному морі, зокрема й трьох членів НАТО – Румунії, Болгарії та Туреччини.

“Чорне море потребує повноцінної операції з розмінування. Вона вже спланована, штаб створено, екіпажі кораблів готуються. Проте зараз, через дію конвенції Монтре ці кораблі (від НАТО – ред.) не можуть потрапити до акваторії Чорного моря”, – сказав речник ВМС.

За словами Плетенчука, українські екіпажі, які готувалися для роботи на кораблях “Черкаси” та “Чернігів”, переданих Британією для Військово-Морського флоту України, вже пройшли підготовку.

“Вони вже несуть службу. Минулого року вони отримали оцінку сумісності першого рівня з країнами НАТО. Цьогоріч ми сподіваємося отримати найвищу оцінку – другий рівень сумісності. Окрім того, ще три кораблі готуються до передавання від Нідерландів та Бельгії. І ці екіпажі також продовжують отримувати навчання. Загалом ми плануємо отримати п’ять кораблів, які є протимінними”, – сказав Плетенчук.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com