Не їжте це після сорока: вчені назвали продукт, який заборонено вживати в цьому віці

12.04.2023, 21:03
138942

Учені вже давно усвідомили, що метаболізм з віком перестає працювати так, як нам би того хотілося. Тому його потрібно всіляко підтримувати. Як пишуть в “Shefinds”, щоб і після сорока років вага залишалася в нормі, варто переглянути щоденний раціон. На жаль, конкретні продукти з нього доведеться викинути. Зокрема, бекон, який багатьом до вподоби.

Читайте також: У лютому-березні в Україні перебували 50 спецпризначенців з Великобританії – ЗМІ

За словами дієтологині Лізи Річардс, надто велика кількість жирів, які негативно впливають на здоров’я, а також висока калорійність, роблять бекон саме тим продуктом, який здатний призвести до збільшення ваги та розвитку серцево-судинних захворювань.

З Лізою погоджуються й інші експерти зі здорового харчування. На їхню думку, перероблене м’ясо, яким і є бекон, можна назвати одним з найгірших продуктів, коли йдеться про здоров’я.

Чому бекон варто уникати тим, кому “за сорок”

За словами Річардс, до складу бекону входить дуже багато жирів (50% зі всіх компонентів). Хоча деякі з них мононенасичені (10%) і є корисними для людського організм (такі ж містяться, наприклад, в рибі), однак більша половина може завдати непоправної шкоди здоров’ю та негативно відбитися на талії.

І жири не єдина причина, чому бекон після сорока краще не їсти. Цей продукт надзвичайно калорійний. Така комбінація жирів та калорійності стає причиною справжнього хаосу як всередині організму, так і зовні. Метаболізм, який у цьому віці і так починає слабшати, страждає ще більше. Тому здоров’я погіршується, а вага зростає.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com