Невідомі вбили журналістів, які висвітлювали події в Іраку

13.01.2020, 13:31
59618

Кореспондента телеканалу Dilja Ахмеда Абдула Самада та оператора Сафаа Галі застрелили на південному сході Іраку у місті Басра. Невідомі відкрили вогонь по автівці журналістів.

Читайте також: Під час розгону мітингарів в Ірані вбили жінку

Це підтвердило посольство США у Багдаді, пише DailyMail.

На веб-сайті Dilja TV оприлюднили відеозапис з місця вбивства. На кадрах видно, що Самад отримав вогнепальне поранення голови, на дверцятах автомобіля – сліди від куль.

Також Dijlah TV повідомив, що Галі доставили у лікарню Басри, проте врятувати його життя лікарям не вдалося. В окремому звіті іракського мовника AL-Mirbad сказано, що оператор отримав три кульові поранення в груди.

Посольство США в Багдаді опублікувало у Twitter заяву, де назвало вбивство журналістів “жалюгідним та боягузливим”.

“Тривалі вбивства, викрадення людей, переслідування та залякування з боку збройних угруповань представників преси, активістів соціальних мереж і прихильників реформ в Іраку не можуть залишатися безкарними”, – йдеться в заяві посольства.

У посольстві додали: іракський уряд повинен відстоювати право на свободу вираження думок, захищати журналістів і забезпечувати мирних активістів можливістю реалізовувати свої демократичні права, не боючись репресій.

Попрощатися з вбитими журналістами 11-го січня прийшли сотні людей. У Басрі з’явився меморіал у вигляді мікрофону, у пам’ять про загиблих журналістів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com