Одеська лабораторія припинила робити ПЛР-тести через зараження персоналу

26.09.2020, 22:23
85167

Вірусологічна лабораторія Українського науково-дослідного протичумного інституту призупинила виконувати ПЛР-тестування жителів області через інфікування працівників Covid-19.

Читайте також: В найближчі два тижні в Україні з’явиться вакцина від грипу

Про це заявив на брифінгу 25 вересня головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров, повідомляє Укрінформ.

“Через інфікування коронавірусом персонал вірусологічної лабораторії Українського науково-дослідного протичумного інституту ім. Мечникова тимчасово припинив виконання ПЛР-діагностики на Covid-19. Наразі весь біоматеріал на аналіз перенаправлено до лабораторії ДУ “Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України”, – зазначив Гончаров.

За його словами, зараз обласний лабораторний центр МОЗ отримує щоденно від 600 до 900 нових біоматеріалів для досліджень, тому працює на межі своїх можливостей.

З початку пандемії в Одесі проведено методом ПЛР майже 120 тисяч досліджень, в тому числі персоналом обласного лабораторного центру МОЗ майже 60 відсотків, а решту досліджень – вірусологічною лабораторією протичумного інституту та іншими установами.

Гончаров уточнив, що за минулу добу в Одеській області інфікувались коронавірусом 209 осіб, на самозоліяції – 1598 осіб, в тому числі 131 працівник навчальних закладів і 1467 учнів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com