Окупанти штурмують Торецьк, щоб отримати доступ до міської агломерації – аналітик

25.06.2024, 10:00
160793

Російсько-українська війна триває й окупанти напередодні розпочали новий наступ на напрямку Горлівка-Торецьк, аби загрожувати Силами оборони в районі Кліщіївки, вважає військовий експерт Олександр Мусієнко.

Читайте також: Окупанти завдали ракетних ударів по Покровську: серед поранених троє дітей

“Як мені здається, це намагання реалізувати плани ворога з південного флангу довкола Кліщіївки. Адже ворог продемонстрував свої наміри діяти з північного флангу в районі Кліщіївки. Мета така ж, яка ставилася і під час наступальних дій у Бахмуті, Авдіївці чи на інших напрямках – намагання брати в оточення українські підрозділи, блокувати логістику і таким чином їх витискати, вирівнюючи ділянку фронту. Я думаю, що зараз це саме про це. Цей рух на Торецьк – це намагання вирівняти ділянку фронту, витіснити наше угруповування в районі Кліщіївки та забезпечити певне просування вперед”, – пояснив Мусієнко.

Він також додав, що тактика ворога не є новою і наврядчи такі плани стали неочікуваними для українського командування.

“Я думаю, що за той час, що ворог вже неодноразово діяв подібним чином, наші Сили оборони та наше командування враховувало і передбачало подібні сценарії. І я думаю, що будуть протидіяти. Оскільки флангові атаки – вони класичні. І вони діють так постійно”, – додав Мусієнко.

Напередодні аналітики з DeepState повідомили, що російські окупанти посилили тиск на місто Торецьк, який знаходиться у Бахмутському районі Донецької області. Зокрема, росіяни там окупували селище Шуми, насосну станцію та відвал 1.

На думку військового експерта Сергія Грабського, окупанти хочуть оточити українських військових у Торецьку, щоб отримати доступ до частини донецької міської агломерації.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com