Опубліковано прийнятий в Парижі документ

10.12.2019, 07:32
56138

ЗМІ опублікували прийняте за підсумками саміту нормандської четвірки комюніке, що відбувся в Парижі в понеділок, 9 грудня. Документ, зокрема, опублікувало видання РБК-Україна.

Читайте також: “Сейчас все выйдут и поговорим” – Путін зупинив Зеленського (відео)

  1. Невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в зоні конфлікту:

Сторони зобов’язуються забезпечити повну і всеосяжну імплементацію режиму припинення вогню, підкріплену реалізацією всіх необхідних заходів для підтримання режиму припинення вогню до кінця 2019 року.

Вони підтримають розробку і здійснення оновленого плану з розмінування на основі рішення Тристоронньої контактної групи про протимінну діяльність від 3 березня 2016 року.

Вони підтримають домовленість в рамках Тристоронньої контактної групи з трьох додаткових ділянках розведення з метою розведення сил і засобів до кінця березня 2020 року.

Вони заохочують Тристоронню контактну групу сприяти звільненню та обміну утримуваних осіб, пов’язаних з конфліктом, до кінця року на основі принципу “всіх на всіх”, починаючи з “всіх встановлених на всіх встановлених”, при розумінні, що міжнародним організаціям, включаючи Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ), буде надано повний і безумовний допуск до всіх утримуваних осіб.

Вони підтримають досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках Тристоронньої контактної групи про нові пункти пропуску через лінію розмежування.

Вони нагадують, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ повинна бути в змозі сприяти зниженню напруженості і просуванню миру, стабільності і безпеки з використанням всіх можливостей мандата (від 21 березня 2014 року) і користуватися безпечним і надійним допуском по всій території України з метою повного виконання свого мандата.

  1. Заходи щодо імплементації політичних положень Мінських угод:

Сторони висловлюють зацікавленість в досягненні домовленостей в рамках Нормандського формату (Н4) і Тристоронньої контактної групи з усіх правових аспектів Закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей – як зазначено в Комплексі заходів щодо виконання Мінських домовленостей від 2015 року – з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

Вони вважають за необхідне інкорпорувати формулу Штайнмайера в українське законодавство відповідно до версії, узгодженої “четвіркою” і тристоронньою контактною групою.

  1. Подальші кроки:

Вони просять своїх міністрів закордонних справ і політичних радників забезпечити виконання досягнутих домовленостей, і вони погодилися провести ще одну зустріч в цьому форматі протягом чотирьох місяців щодо політичних і безпекових умов, в тому числі – для організації місцевих виборів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com