Ордер на арешт Путіна: президент Сербії побачив ознаки початку Третьої світової війни

18.03.2023, 10:03
137508

Президент Сербії Александар Вучич, дізнавшись про рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі видати ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна у зв’язку зі злочинами в Україні, заявив про ескалацію конфлікту, яка може призвести до Третьої світової війни.

Читайте також: Легендарного комбата “Купола” зняли з посади після інтерв’ю про проблеми ЗСУ: подробиці скандалу

Про це повідомляє сербське видання Telegraf.

Повідомлення про ордер на арешт Путіна Вучич отримав на телефон під час своєї поїздки різними регіонами країни. Коментар з цього приводу він зробив у промові перед мешканцями Сремської Митровиці на півночі Сербії.

“Світ скочується до додаткової ескалації конфлікту. Обидва [Росія та Захід] гратимуть на все або нічого. Захід хоче чинити додатковий тиск на всіх, хто не був найбільш категорично проти РФ. Я усвідомлюю ситуацію, з якою ми зіткнемося… Ми недалеко від початку Третьої світової війни”, – заявив сербський лідер.

Вучич при цьому наголосив, що позиція його країни повинна полягати в тому, щоб уникати участі в “чужих конфліктах”.

“Моя робота полягає в тому, щоб бути безсердечним, якщо це необхідно, щоб захистити наших дітей, це моя робота, і я буду дотримуватися цієї роботи. В історії ми маємо незліченну кількість прикладів безвідповідальної поведінки. Ми завжди були емоційні. Все змінилося 24 лютого минулого року, а сьогодні знову перевернулося з ніг на голову. Вони [Росія та Захід] будуть грати, поки не будуть знищені. Для нас єдиний порятунок – ні в чому не брати участі”, – заявив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com