Партія “Слуга народу” відмовляється від держфінансування до кінця 2020 року: деталі

26.03.2020, 19:46
67665

Партія “Слуга народу” вирішила відмовитися від державного фінансування до кінця 2020 року на користь стабілізаційного фонду, який український уряд створює для подолання наслідків поширення коронавірусу. Відповідне рішення в четвер, 26 березня, підтримала вища рада партії.

Читайте також:З’їзд партії “Слуга народу”: зміна вищої ради, оновлення статуту та участь у місцевих виборах (фото)

У партії нагадали, що загальна сума, яку має бути спрямовано за законом на діяльність партій до кінця року, становить 212,6 мільйона гривень, та закликали інші партії також відмовитися від державних грошей.

“Це суттєві кошти, які можуть бути витрачені на забезпечення медиків засобами індивідуального захисту або на доплату їм за роботу в умовах пандемії”, − йдеться в заяві “Слуги народу”.

У партії зазначають, що побоювання щодо виникнення залежності партій від великого капіталу у разі відмови від держфінансування безпідставні.

Читайте також: НАЗК прийняло рішення про фінансування 11 політичних партій в Україні

“Будь−яка партія, що потрапила до парламенту, згідно із законом отримала відшкодування витрат на минулорічну парламентську кампанію”, −йдеться в заяві.

У “Слузі народу” також зазначили, що партії вже отримали фінансування за перший квартал цього року, тому цих коштів має вистачити для фінансування партійної діяльності в поточному році.

Нагадаємо, в Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID−19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID−19 в Україні.

З 12 березня через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців.

з 18 березня Україна закрила кордони, припинено роботу метро, а також  обмежено автомобільнезалізничне та авіасполучення між містами й областями.

25 березня на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України встановив режим надзвичайної ситуації по всій території України. Карантинні заходи в країні продовжено на 30 днів до 24 квітня.

Станом на ранок 26 березня в Україні вже 156 підтверджених випадків, повідомляє Міністерство охорони здоров’я, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. Лідерами заражень є Чернівецька область (42)  та місто Київ (34).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com