Павло Клімкін: “Воювати треба на території ворога”

26.03.2021, 10:09
95843

Щоб Росія повернула окуповані українські території, Україні треба не тільки наполегливо домагатись цього політико-дипломатичним шляхом, а й вести відповідну інформаційну кампанію, спрямовану на суспільну думку в Росії.

Про це ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив в ефірі каналу “Україна 24“, – повідомляє 7 Днів-Україна.

Читайте також: “Путін панічно боїться змови “бояр”. – ексглава МЗС України Павло Клімкін

“Для Путіна захоплення Криму – це те, що визначає його правління. Він без цього себе не мислить, але цей період може бути досить коротким. Важливо, щоб ми були готові до змін. А для того, щоб бути готовими, потрібна реально сильна держава, з сильними інституціями, потрібні людські та фінансові ресурси. Стратегія з’явиться у майбутньому, але все-таки не варто від неї очікувати, що вона матиме вигляд, як план дій або дорожня карта – це куди саме й скільки закладати потрібно фінансових і людських ресурсів. Я наведу приклад: у Росії, за опитуваннями, минулого року підтримка окупації впала в 1,5 раза, серед молоді – ще більше. Чому ми не заходимо в російські соцмережі, “Тік Ток”, і не готуємо росіян до того, що окупація Криму означає економічну й політичну катастрофу для всієї Росії, тотальну ізоляцію? Для молоді це реальна проблема. Воювати треба на території ворога”, – наголосив Клімкін.

Український дипломат наголосив, що питання Криму важливе ще й для розв’язання питання щодо Донбасу. Клімкін переконаний: що більше Україна з західними союзниками тиснутиме на Росію у питанні деокупації Криму, тим швидше РФ забере свої війська і з окупованого Донбасу.

“Ми можемо звільнити Крим тільки з нашими друзями та партнерами. Для цього потрібно тримати міжнародну коаліцію перш за все з США та ЄС. Це означає санкції, які повинні посилюватися, ізоляція Криму – не просто невизнання окупації. І останнє. Багато хто говорить: як бути з Донбасом, якщо ми жорстко почнемо тиснути щодо Криму? Всім, хто починає цю балаканину, хочу сказати, що Путін точно не поважає і зневажає слабких. І чим більше ми будемо послідовно діяти щодо Криму, тим більше буде шансів серйозно говорити щодо Донбасу. А процес, як ми бачимо зараз, заходить у глухий кут, оскільки Путін намагається торгуватися з Байденом”, – сказав Павло Клімкін.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com