Перезавантаження КСУ: Зеленський відвідав закрите засідання “Слуги народу” (відео)

2.11.2020, 21:53
88098

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у засіданні фракції “Слуга Народу” у Верховній Раді та обговорив з народними депутатами необхідність перезавантаження Конституційного Суду.

Читайте також: “Схеми” показали елітне майно голови КСУ Тупицького (фото)

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на прес-службу глави держави в понеділок, 2 листопада.

Зазначено, що під час засідання Зеленський закликав фракцію підтримати дострокове припинення повноважень чинного складу КСУ.

За словами президента, якщо не відновити довіру суспільства до Конституційного суду, то країна втратить можливість отримати будь-яку міжнародну фінансову допомогу. Крім того, під загрозою опинилися безвізовий режим України з ЄС, а також підтримка з боку ЄС, НАТО, МВФ та інших міжнародних партнерів.

Володимир Зеленський заявив, що неможливо відновити дію антикорупційного законодавства без прийняття рішення про звільнення суддів Конституційного суду.

“Будь-яке нове рішення парламенту, яке спробує відновити таку кримінальну відповідальність, буде апріорі непрацюючим. Його навіть не треба буде заново оскаржувати в Конституційному суді”, – сказав президент.

Читайте також: “Слуга” пропонує позбавити КСУ бюджетного фінансування

Зеленський зазначив, що в такому випадку будь-яке кримінальне обвинувачення за порушення при декларуванні навіть після прийняття нового закону щодо цього буде абсурдним і не матиме сили.

“Якщо ви проголосуєте за це рішення, ви будете голосувати для народу. В іншому випадку ви захищаєте суддів Конституційного суду”, – резюмував глава держави.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com