Під Авдіївкою будують другий рубіж оборони: у ЗСУ розповіли цікаві деталі

7.03.2024, 14:03
155386

Україна продовжує будувати лінію оборони в Донецькій області. Зокрема, йдеться про зведення оборони на другому рубежі з дерев’яними траншеями та бетонними бункерами захід від Авдіївки.

Читайте також: Німеччина виділяє мільйони євро на артилерійські снаряди для України

Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

За його словами, йдеться про другий рубіж оборони, куди зможуть відійти та іноді вже відходять піхотинці, які “виконують бойові завдання в безпосередній близькості”. Лиховій каже, що зараз інженерно-фортифікаційні споруди розташовані на відстані близько двох кілометрів від бригад.

“Здебільшого, це добротні дерев’яні траншеї збільшеної глибини до двох метрів, які мають захист від FPV-дронів, які мають щілинне перекриття від ураження артилерією, де військові зможуть у разі потреби заховатися, коли обстріли будуть прицільними. Солдати їх хвалять”, – зазначає речник ОСУВ “Таврія”.

Він пояснив, що ці фортифікації “не мають вигляду стіни”. Йдеться про укріпрайони, де є взводні опорні пункти, бронекапсули та бетонні бункери.

“Це такі розгалужені багато десятків окремих систем траншей, які використовують елементи рельєфу, особливості місцевості, панівні висоти, водні перепони. Фортифікаційні споруди діють у комплексі з протитанковими ровами та капонірами”, – розповів Дмитро Лиховій.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com