“Плани росіян зриваються”: військовий експерт пророкує у Росії відкритий бунт проти війни

1.06.2022, 11:33
120927

Військовий експерт Олег Жданов каже що росіяни навіть у “тих депресивних районах” починають розуміти, що російська армія зазнає надто великих втрат.

Читайте також: Мешканець Гостомеля знайшов у своїй квартирі мертвого кадирівця

Про це Жданов розповів в інтерв’ю ТСН.

За словами військового експерта, до росіян нарешті “дійшло”, що їхня армія зазнає великих втрат. Тому чоловіки відмовляються йти воювати за свого “фюрера”.

“Плани зриваються. І ми бачимо це по тому, що вони розсилали повістки. Це не призвело до результату. Вони викликали у військкомати і агітували – теж результату не було”, – каже Жданов.

Експерт каже, що сьогодні у РФ навіть існує план для військових округів, згідно з яким кожен військовий округ повинен видавати по 200 контрактників на тиждень. Загалом це 1400 військових на тиждень і близько 6500 – на місяць.

“Але цього недостатньо навіть для того, щоб поповнювати втрати. Вони не можуть офіційно оголосити відкриту мобілізацію. Вони це проводять тільки такими прихованими агітаційними заходами. Російське суспільство сьогодні не сприйме новину, що збройні сили Росії не впоралися зі “спеціальною воєнною операцією”, – пояснює Жданов.

Читайте також: Окупанти контролюють більшу частину Сєвєродонецька – голова ОВА

За його словами, “навіть у тих депресивних районах”, де вдається ще набрати добровольців, російське суспільство починає розуміти, що “якось надто багато втрат і похоронів”.

Крім того, вже почали приїздити ті військовослужбовці, які отримали поранення на війні. Вони розповідають про реальний стан справ на фронті. Існує також проблема з виплатами за загиблих і поранених.

“Тому в РФ набирає обертів антивоєнна кампанія. Тобто зараз настає такий період прихованого саботажу суспільства стосовно “спеціальної воєнної операції”, яку проголосила Російська Федерація. Наступним кроком буде відкрите протистояння. Коли він наступить – дуже важко спрогнозувати, тому що їхнє суспільство в більшості все ж налаштоване на війну”, – каже Жданов.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com