Польща хоче запровадити заборону на ще низку українських продуктів: що у списку

23.02.2024, 15:31
154661

Через втрати, які зазнали польські фермери, влаштувавши внаслідок цього блокаду на кордоні, Польща має намір “захистити свій ринок” від ще деяких українських продуктів.

Читайте також: Зеленський розкрив, чи має Україна “план Б” у разі погіршення ситуації на фронті

Заяву про це зробив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, фермери з Польщі та інших країн ЄС не зможуть витримати конкуренції.

“Через надмірне відкриття території Європейського Союзу для припливу товарів з України, найбільших втрат зазнали польські фермери. Немає сумнівів, що Україні потрібно допомогти, але відкриття для імпорту сільгосппродукції в ЄС не може бути таким, як зараз“, – заявив він.

У польському уряді пропонують запровадити суттєві обмеження на надходження чутливих товарів з України, включно з детальним і навіть обмежувальним контролем на кордоні.

Основною вимогою протесту польських мітингувальників залишається надмірне надходження агропродовольчої продукції з України на польський ринок і падіння рентабельності сільськогосподарського виробництва.

Наша спільна мета — сильне польське та європейське сільське господарство, здатне убезпечити себе від недобросовісної конкуренції та рішень, що не враховують специфіку сільськогосподарського виробництва”, — сказав він.

Блокада на кордоні з Польщею – що відомоє

Станом на ранок 23 лютого на кордоні з Польщею триває блокування польськими фермерами руху вантажних транспортних засобів на шести КПП.  У чергах – на території сусідньої країни стоять понад 2400 вантажівок.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com