Порошенка підозрюють у прихованій передвиборній агітації

17.03.2019, 16:16
16775

Рада регіонального розвитку може використовуватися для ймовірної прихованої агітації на користь кандидата у Президенти Петра Порошенка.

Читайте також: Під час виступу Порошенка у Ковелі поліція силоміць випхала журналістку за територію (відео)

Про це повідомляє громадська мережа ОПОРА.

“У Білій Церкві (Київська обл.) по житлових будинках розповсюджують мапи міста з “перспективним планом розвитку”. На них позначені об’єкти, які фінансуватимуть у 2019-2021 рр., та розміщене фото мера міста Геннадія Дикого, а також кандидата у Президенти Петра Порошенка. На конвертах, в яких розповсюджують матеріали, є підписи “Рада Регіонального Розвитку” та “Президент України Петро Порошенко”, — зазначають активісти.

У брошурі — звернення Президента України, анкета щодо обговорення перспективного плану розвитку територій за ініціативи глави держави та конверт із маркуванням.

Серед пріоритетних планів розвитку міста, зображених на мапі — благоустрій населеного пункту: ремонт доріг, освітлення, велодоріжки реконструкція та ремонт медичних закладів тощо. Зазначається, що це лише основна частина всіх пропозицій, а з повним переліком можна ознайомитись за наведеними на листівці адресами. Також повідомляють про можливість залишати свої відгуки та пропозиції.

У листівках вказано, що “План перспективного розвитку Білої Церкви” розробили за указом Президента України від 6 грудня 2018 року.

“Такі матеріали від “Ради регіонального розвитку” розповсюджують не лише на Київщині, але і в інших містах України. Зокрема, на Вінниччині, Закарпатті, Рівненщині”, — нагадали в ОПОРІ.

“Враховуючи, що головою Ради регіонального розвитку є чинний Президент, який одночасно є і кандидатом на посаду глави держави, масове розповсюдження таких матеріалів під час виборчої кампанії та у період, коли кандидати активно ведуть агітаційну діяльність, потребує того, щоб  влада більш відкрито та доступно пояснювала громадянам, для чого ці матеріали розповсюджуються, які джерела фінансування цих матеріалів та хто, власне, їх розповсюджує”, — заявив Олексій Рєпік, координатор спостереження ГМ “ОПОРА” за виборами у Київській області.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com