Повінь у Венеції: двоє загиблих, сотні мільйонів збитків

13.11.2019, 23:22
52045

Венеція в кризовому стані після рекордної повені. Про це заявила місцева влада і попросила центральну владу в Римі оголосити надзвичайний стан, повідомляє Ansa .

Читайте також: Штраф до 400 євро: у Римі заборонили сидіти на знаменитих Іспанських сходах

Напередодні рівень води у Венеції досяг 1,87 метра. Тільки один раз вода піднімалася вище, досягнувши 1,94 метра в 1966 році.

Мер Венеції Луїджі Брюгнаро повідомив, що базиліці Святого Марка завдано серйозної шкоди, як і всьому місту та острову.

″Нам потрібна допомога всіх, щоб пережити наступні кілька днів, які стануть для нас випробуванням″, – написав мер у Twitter.

Тоді 78-річний місцевий житель загинув від удару струмом під час виливання води з його будинку. Ще одна людина також померла під час повені, хоча в його випадку, можливо, була природна причина смерті.

Три баржі затонули, а гондоли та інші човни зірвало з причалів. У музеї Ка ‘Пезаро сталася пожежа через електричну несправність. Майже все місто залишається затопленим, незважаючи на те, що рівень води опустився до 1,5 м в середу.

Венеціанський театр Ла Феніче тимчасово припинив роботу. Хоча театр не затопило, вода потрапила в зону, яка впливає на електричну та протипожежну системи.

Брюгнаро заявив, що міська рада просить центральну владу оголосити в місті надзвичайний стан. Він звернувся до місцевого населення з проханням збирати фото- і відеодокази шкоди.

Читайте також: Венецію затопило: багато кав’ярень та магазинів у воді (відео)

″За оцінками, збитки величезні. Йдеться про сотні мільйонів євро. Адже мова йде не тільки про кількісну оцінку збитку, а про майбутнє міста″, – сказав він.

Губернатор Венето Лука Зая заявив, що місто зіткнулося з “повним апокаліптичним спустошенням”.

″Я не перебільшую: 80% міста знаходиться під водою, збиток важко осягнути″, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com