Представник Зеленського заявив, що новий Президент ніколи не обіцяв знизити тарифи

12.06.2019, 13:51
28855

Представник президента України в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що президент України Володимир Зеленський не давав прямих обіцянок знизити тарифи для населення.

Читайте також: Зеленський звільнив 15 голів ОДА

Про це він заявив в інтерв’ю BIHUS info.  Журналісти нагадали Герусу про влог, записаний “Зе! Командою” 21 лютого. Тоді він пояснював, як необхідно врегулювати питання тарифів, щоб знизити їх.

“Зеленський напряму ніде не обіцяв зниження тарифів, хоча ми всі розуміємо, і він розуміє, що це є проблемою. Якщо подивитися, що саме говорив Зеленський в ролику про тарифи, то там він заявляв про необхідність збільшення видобутку газу, інвестування та розвиток експорту. Тоді ціна на газ в нашій країні впаде на 20−30%, а може і більше”, – сказав Герус.

Він підкреслив, що прямої обіцянки Зеленського про зниження тарифів ніде не було. “Прямої обіцянки знизити тарифи не було, щоб не виглядати популістом. І те, що люди його, до речі, підтримали, свідчить про те, що вони готові були голосувати за якусь ідею, мрію, майбутнє, а не просто за зниження тарифів” , – пояснив він.

Герус підкреслив, що зараз позиція щодо тарифів в “Зе! Команді” така: якщо є можливість – знижувати, але поки її немає – “утримувати на тому ж рівні”. “Зеленський жартував про тарифи, що вони високі. Зеленський жартував про Роттердам+, що це несправедливо, що це корупційна формула… Але прямих обіцянок він не давав. Звичайно, люди десь в напівнатяках хочуть бачити те, що вони хочуть бачити”, – додав Герус.

Відповідаючи на запитання, чи можуть бути знижені тарифи на комунальні послуги цього року, представник президента сказав, що не може цього сказати, бо не хоче давати популістських обіцянок. Ймовірно, за його словами, з 1 липня може відбутися певне зниження тарифів на газ, оскільки “там є прив’язка ціни для промисловості”, “Нафтогаз” уже анонсував зниження ціни для промисловості з 1 червня, відповідно до 1 липня може бути певне зниження ціни і для населення”, – сказав Герус.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com