“Прибрати груди і додати крила”: у Києві пропонують статую “Батьківщини-матері” перетворити на архистратига Михаїла

28.11.2021, 11:02
105977

У Києві пропонують статую “Батьківщини-матері” перетворити на статую архистратига Михаїла. З цією метою пропонується прибрати груди, замінити радянський герб на герб Києва та демонтувати крила.

Читайте також: “Ніхто не забутий!”: у Луцьку вшанували пам’ять жертв Голодоморів (фото)

Відповідна петиція з’явилася 24 грудня на сайті КМДА.

Створив петицію Олександр Артьомов. Станом на ранок 26 листопада вона набрала лише 11 голосів.

Зазначимо, що для розгляду петиції необхідно набрати 6 тисяч голосів за 60 днів. Раніше поріг складав 10 тисяч за 90 днів.

“Статуя “Батьківщина-мати” на Печерський пагорбах столиці є найвищою монументальною спорудою у Європі та є однією з найвідоміших туристичних споруд української столиці. Але початковий задум та радянська естетика цієї споруди не відповідає сучасним політичним та ідеологічним вимогам нашого суспільства”, – зазначає автор петиції.

Водночас, Артьомов вважає, що її демонтаж видається недоцільним, по-перше, монумент міцно вписався в обриси міста, по-друге – з економічних міркувань.

Тож автор петиції пропонує: “Оскільки ця жіночка виглядає досить чоловікоподібною, а ще й тримає у руках щит та меч, нескладно буде перетворити її на статую архистратига Михаїла – патрона нашого міста. З цією метою прибрати груди, замінити радянський герб на герб Києва та домонтувати крила. Якщо знайдуться додаткові кошти – зробити крила рухомими, щоб вони коливалися під дією вітра”.

Довідка: “Батьківщина-мати” у Києві – найвища монументальна скульптура Європи. Її висота із постаментом – 102 метри. В руці Батьківщина тримає 16-метровий меч. Площа щита – майже 100 квадратних метрів. Від Революції Гідності у День пам’яті та примирення на голову монументу надівають вінок із маків – символ пам’яті та скорботи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com