Путін планує створити новий безпековий порядок разом з Китаєм, в якому не буде США, – ЗМІ

4.07.2024, 19:04
161204

Російський диктатор Володимир Путін запропонував створити нову євразійську архітектуру безпеки, яка заснована на поглибленні союзу Москви з Пекіном. Таким чином президент РФ хоче кинути виклик порядку в Європі, що був організований після холодної війни, де домінують США та їхні партнери, пише Bloomberg.

Читайте також: Ердоган запропонував Путіну погодитися на “справедливий мир”: реакція Кремля

“Мета Росії – забезпечити неподільну безпеку і розвиток на заміну застарілим євроцентричним і євроатлантичним моделям, які давали односторонні переваги окремим країнам. Результат такого світового порядку добре відомий – зростаюча кількість криз по всьому світу, однією з яких, звичайно, є Україна”, – сказав Путін на саміті з безпеки в Астані (Казахстан).

У виданні наголосили, що російський президент спровокував найбільший конфлікт в Європі з часів Другої світової війни, коли розпочав повномасштабне вторгнення в Україну.

“Він неодноразово вимагав від уряду в Києві відмовитися від амбіцій приєднатися до Організації Північноатлантичного договору, яка розширилася з початку війни після того, як Фінляндія і Швеція приєдналися до неї у відповідь на напад Росії на Україну”, – зазначили у матеріалі.

У Bloomberg додали, що Путін розповів про кілька деталей щодо того, як працюватиме запропонована ним нова угода про євразійську безпеку. В минулому місяці він заявив представникам Міністерства закордонних справ РФ, що вона “буде відкрита для європейських країн і країн НАТО”, проте дав зрозуміти, що вона виключатиме США.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com