Путін заявив про списання мільярдних боргів і безкоштовні поставки зброї в Африку

28.07.2023, 19:03
144255

Росія списала країнам Африки 23 мільярди доларів боргів і постачає зброю на континент безкоштовно. Про це заявив російський президент Володимир Путін, виступаючи на саміті “Росія-Африка” в Санкт-Петербурзі.

Читайте також: Не побоялися навіть перевірок: у Полтаві викрили хірурга та психолога ВЛК, які продавали довідки ухилянтам

У своєму виступі він запевнив, що Росія і Африка “повністю солідарні” в прагненні відстоювати “справжній суверенітет, ідеали свободи і принципи міжнародного права”. Також Путін висловив упевненість, що африканський континент “на очах стає новим центром сили”.

“З метою зміцнення обороноздатності країн континенту розвиваємо партнерство у військовій і військово-технічній галузі. Росія уклала угоду про військово-технічне співробітництво з більш ніж 40 державами Африки, яким ми поставляємо широку номенклатуру озброєння і техніки. Частина таких поставок йде на безоплатній основі з метою зміцнення безпеки і суверенітету цих держав”, – заявив Путін.

Крім того, російський диктатор похвалився, що Москва продовжує списувати борги, які перед нею накопичили африканські країни.

“Росія бере участь і в зусиллях щодо полегшення боргового тягаря країн Африки. До теперішнього часу загальна сума списаної нами заборгованості становить 23 мільярди доларів”, – заявив він.

Слід зазначити, що ще в травні Путін заявляв про списання 20 мільярдів доларів африканських боргів. У ряді випадків мова йде про борги, які тягнуться з 60-70-х років минулого століття.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com