Путін зганьбився перед школярами через історичну помилку (відео)

2.09.2021, 20:53
100102

Володимир Путін осоромився під час спілкування з російськими школярами у Владивостоці, яким вирішив продемонструвати знання історії, але вийшло не дуже. У підсумку одному з учнів довелося виправити президента РФ на цьому просвітницькому марафоні в День Знань.

Читайте також: Знепритомнів та впав у кому: у 15-річного школяра в Дніпрі стався інсульт

Відповідне відео 1 вересня опубліковано в Telegram-каналі “Пул N3“.

Розмовляючи з учнями місцевого дитячого центру, Путін переплутав Північну війну (тривала з 1700 до 1721 рік) з Семирічною (1756 – 1763 роки). В обох цих військових конфліктах брали участь Російська імперія і Швеція.

Президент РФ в рамках заходу розповідав школярам про важливість знань, у тому числі з історії, і взявся описувати війну російського імператора Петра I (1672-1725) зі шведським королем Карлом XII (1682-1718), які насправді в той час вже померли.

“Чого Петро I Семирічну війну вчинив? Причому зі шведами там 7 років воював. І взагалі – ось битва під Полтавою… ви уявляєте, де Швеція, і де Полтава? А вирішальна битва між арміями Петра I і короля Карла XII відбулася під Полтавою… Вибачте, ніф*га собі!… Це ж все має значення. Це все дозволить нам використовувати знання минулого для розуміння сьогоднішнього дня і прийняття рішень, які вплинуть на майбутнє”, – розповів Путін.

Після цього школяр вирішив підкоригувати слова президента і виправити його помилку. Хлопчик вибачився і зазначив, що події, описані Путіним, увійшли в історію під назвою Північна війна, а Семирічна відбувалася тільки через кілька десятиліть.

“Так-так-так, спасибі за виправлення”, – відповів на це російський президент, і продовжив монолог.

Пізніше в мережі з’явилася інформація, що директор школи після заходу дорікнула хлопчикові, який виправив Путіна через помилку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com