Путін зустрівся з генсеком ООН і цинічно відповів на звинувачення у вторгненні до України

26.04.2022, 21:31
118315

У вівторок, 26 квітня, президент Російської Федерації Володимир Путін прийняв за довгим столом генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, який приїхав до Москви, щоб обговорити розв’язану Кремлем війну в Україні.

Читайте також: У Путіна відповіли на заяву про удар по Керченському мосту: “Це анонс теракту”

Російські інформаційні агентства повідомляють перші подробиці цієї зустрічі.

Генсек ООН під час цієї розмови зробив два головних послання, які хотів донести до Путіна.

По перше, за словами Антоніу Гутерреша, ООН вважає, що відбулося вторгнення на територію України. По-друге, він заявив Путіну, що потрібно вирішити питання про евакуацію людей з “Азовсталі”, наголосивши на готовності за 2-3 дні провести оцінку ситуації з Росією та Україною.

Російський президент у відповідь на звинувачення у вторгненні цинічно заявив, що Росія “розпочала спеціальну операцію відповідно до статуту ООН”.

Путін також запевняв генсека ООН, що Росія розраховує досягти домовленостей із Україною “на дипломатичному треку”. За його словами, на переговорах у Стамбулі вдалося досягти прориву, однак подальші кроки в цьому напрямку були зірвані через “провокацію в Бучі”, до якої, нібито, російська армія не має жодного стосунку.

Путін також стверджував, що в Маріуполі не ведуться бойові дії, а російська сторона перебуває в контакті з тими військовими, які сидять у підземеллях “Азовсталі”. Від українських військових російський президент вимагав відпустити мирних мешканців, якщо вони ховаються разом із ними.

Також господар Кремля похвалився, що із розбомбленого росіянами Маріуполя, за “сприяння” РФ було вивезено 140 тисяч людей, які “можуть їхати куди завгодно”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com