Рада схвалила закон про митний тариф: Чи зміняться ставки зборів

4.06.2020, 19:49
74548

Верховна Рада України схвалила новий закон №3228 про митний тариф, за який у другому читанні проголосували 290 парламентарів. Про це у коментарі РБК−Україна повідомив глава фінансового комітету Данило Гетманцев.

Читайте також: Кабмін хоче скасувати обмеження для іноземних туристів в Україні

За його словами, перед голосування за закон нардепи зібрались біля президії Ради, аби визначитися, чи підтримувати цей законопроєкт за основу та в цілому.

“В одній з фракцій були побоювання, що… збільшуються певні ставки. Ми пояснювали колегам, що ніякого збільшення ставок не відбувається… Дійсно, там (у законі, − ред.) з’являється новий код”, − розповів парламентар.

Він додав, що цей код вводиться зі ставкою “нуль”.

“Наприклад, якщо ми говоримо про рибну продукцію, то це екзотичні товари та екзотична риба. Але цей новий код вводиться зі ставкою “нуль”. Тут проблеми немає. Ми продискутували це в залі”, − запевнив очільник комітету.

Читайте також: Депутати ухвалили законопроєкт про “злодіїв у законі”

Гетманцев підкреслив, що закон №3228 традиційно розглядається у ВРУ за основу та в цілому, оскільки ставки взагалі не переглядаються.

“Самі тарифи не переглядаються. Змінюються лише коди товарів та опис цих товарів, відповідно до гармонізованої системи обліку товарів, яка діє в усьому світі. Митний тариф, який діє станом на зараз в Україні, приведений до гармонізованої системи в редакції 2012 року, а законопроєкт “Про митний тариф” приводить цей тариф до редакції 2017 року.

Тобто, та система вже стара. Окрім того, існують певні невідповідності, якщо завозиться товар за одним кодом з іноземної держави, а у нас інший код− тоді можуть бути певні невідповідності”, − запевнив парламентар.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com