Рада внесла зміни в податковий кодекс для підтримки бізнесу

4.12.2020, 12:12
90770

Верховна рада внесла ряд змін до Податкового кодексу для підтримки бізнесу на час карантину. Народні депутати схвалили за основу та в цілому законопроект №4430.

Читайте також: За неправду в декларації – обмеження волі: в Раді зареєстрували законопроєкт

Про це стало відомо з трансляції засідання ВР.

“За” проголосували 302 нардепи.

Згідно з законом, списується податковий борг платникам податків у разі, якщо сукупний розмір боргу платника за усіма податками і зборами не перевищує 3060 гривень, та його не погашено станом на 01.11.2020.

До 29 грудня 2021 року відстрочується погашення податкового боргу платників податків – фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб, що у загальній сумі не перевищує 6800 гривень.

Також передбачається списати пені та штрафні санкції у разі самостійної сплати платниками податків податкового боргу за основним платежем протягом 6 місяців з дня набрання чинності цим законом.

Поріг обсягу податкового боргу для застосування заходів щодо його стягнення збільшується до 3060 гривень.

Згідно з документом, не будуть оподатковувати ПДФО та податком на прибуток підприємств доходи (матеріальну допомогу, компенсації), отримані відповідно до закону про соцпідтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період карантину через коронавірус.

Читайте також: У Раді хочуть ввести штрафи за невиконання вимог депутата місцевої ради

Платники єдиного податку першої групи звільняються від сплати цього податку за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року.

Крім того, звільняються від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску платники єдиного податку першої групи в частині сум, що підлягають нарахуванню, обчисленню та сплаті за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2021 року за себе. Визначається, що такі періоди включаються до страхового стажу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com