РФ хоче відправити на війну в Україну викладачів військових училищ – Генштаб

5.04.2022, 21:02
116752

У Російській Федерації проводиться прихована мобілізація. Ворог також намагається залучити до війни викладачів військових училищ.

Читайте також: Рашист тиждень ґвалтував харків’янку, а потім вбив її хвору матір

Ця інформація надійшла зі свіжого зведення від прес-центру Генштабу Збройних сил України. Дані були опубліковані на офіційній сторінці на Facebook.

Прихована мобілізація проводиться у Західному військовому окрузі з метою укомплектувати підрозділи, які зазнали втрат у боях проти українських захисників. Командування ЗС РФ також намагається поповнити особовий склад армії за рахунок представників військових навчальних закладів.

У Читинському суворовському військовому училищі МВС РФ було проведено письмове опитування серед викладачів щодо готовності взяти участь у так званій “спецоперації” в Україні. Значна частина вчителів відмовилася від “виконання завдань” — вони готові до звільнення зі служби.

Генштаб ЗСУ також підкреслив, що ворог і далі планує встановити контроль над усією територією Луганської та Донецької областей. У регіоні не припиняються обстріли: у Рубіжному через бомбардування була пошкоджена цистерна з азотною кислотою. А в Таврійському і Південнобузькому операційних районах ворог намагається поліпшити становище своїх підрозділів.

Війна з Росією: ситуації на всіх напрямках

На Сіверському напрямку йде вивезення залізницею та військово-транспортними літаками військової техніки Збройних сил Російської Федерації з території Республіки Білорусь. Водночас виявлено переміщення окремих підрозділів Збройних сил Республіки Білорусь у напрямку державного кордону України. Не виключається проведення ротації підрозділів, залучених до посилення охорони державного кордону Білорусі.

На Слобожанському напрямку йде блокада противником окремого району Харківської області. У населених пунктах Великий Бурлук, Приколотне та Федорівка окупанти здійснюють пошук проукраїнських жителів і незаконне їх затримання.

У місті Ізюм росіяни займаються фабрикацією доказової бази про нібито злочини Збройних сил України. З цією метою проводяться обстріли населеного пункту і створюється вид “документування”.

На Донецькому напрямку противник за підтримки авіації та артилерії продовжує штурм міста Маріуполя.

На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Бердянськ, проводиться затримання місцевих жителів.

У місті Токмак медичний персонал місцевих закладів охорони здоров’я змушують підписувати так звані “контракти” з Міністерством охорони здоров’я Російської Федерації.

Війна Російської Федерації проти України

24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об’єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.

27 лютого 2022 року з’явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com