Російська армія не зможе пробити коридор до Придністров’я – ЗМІ

25.04.2022, 10:32
118187

Армія Росії не здатна пробити коридор до Придністров’я. Нещодавно заступник командувача Центрального військового округу Росії генерал Рустам Міннекаєв заявив, що Росія хоче взяти під “повний контроль Донбас і південь України”.

Читайте також: У Генштабі ЗСУ повідомили, що відбувається на кордоні з Білоруссю

За словами російського генерала, контроль над південною частиною України дозволить, зокрема, Росії прийти на допомогу проросійським сепаратистам у Придністров’ї.

Про це пише видання The Washington Post.

Заява щодо Придністров’я здивувала багатьох аналітиків, оскільки від початку повномасштабної війни Росія зазнала невдачі в спробі просунутися на південний захід України. Тому шанси Росії на створення сухопутного коридору до Молдови дуже малі.

Місцеве населення невизнаного Придністров’я не захоче бути втягненим у війну.

Аналітики стверджують, що Росія намагається зберегти точки впливу в Східній Європі, однією з яких є Придністров’я. Хоча жодна країна світу, включно з Кремлем не визнали “незалежності” цього утворення.

“Ці заяви є необґрунтованими і суперечать позиції Російської Федерації, яка підтримує суверенітет і територіальну цілісність Республіки Молдова в її міжнародно визнаних межах”, – йдеться у заяві МЗС Молдови, наданій The Washington Post.

Політичний експерт Антон Барбашин говорить, що цей район (Придністров’я – ред.) не має великого стратегічного значення для Москви.

“Відправлення туди військ “створить більше проблем, ніж вирішить” для Росії, що, ймовірно, призведе до додаткових міжнародних санкцій і зруйнує відносини Москви з Молдовою, яка є конституційно нейтральною і заявила, що не вступатиме до НАТО”, – вважає він.

Майкл Кофман, експерт по Росії з CNA назвав коридор до Придністров’я “повною нісенітницею”. Він підкреслив, що Російські військові не здатні до таких наступальних дій.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com