Росія готова обговорювати з ЄС постачання газу після 2024 року

27.01.2024, 16:04
153285

Росія готова вести переговори з Європейським Союзом щодо поставок природного газу, оскільки транзитна угода з Україною закінчується наприкінці 2024 року.

Читайте також: Путін визнав, що майже половина російської армії перебуває на війні в Україні

Про це заявив віцепрем’єр-міністр РФ Олександр Новак, якого цитують інформаційні агентства, передає Reuters .

Відповідно до п’ятирічної угоди, укладеної між Москвою та Києвом у 2019 році, Росія експортує газ до Європи через Україну та платить за використання мережі трубопроводів.
Домовленість продовжує діяти, незважаючи на початок війни Росії в Україні в лютому 2022 року, хоча з того часу поставки російського газу до Європи різко впали.

“Якщо інша сторона [ЄС] забажає, ми готові обговорювати. Поки ми не бачимо такого бажання”, – заявив Новак в коментарі російським пропагандистам.

Раніше ЗМІ цитували заяву українських урядовців про те, що Київ не буде шукати переговорів з Москвою щодо можливості продовження угоди про транзит газу.

У п’ятницю європейський чиновник відмовився говорити про продовження угоди, але додав, що ЄС оцінює всі сценарії, щоб бути готовим до будь-якого випадку. Війна в Україні змусила Європейський Союз докласти зусиль для заміни російського газу альтернативними ресурсами та зеленою енергією.

Російський концерн “Газпром”, який є монополістом газового сектору в Росії, продовжує експортувати значно менші обсяги газу українськими трубопроводами.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com