Росія може піти у новий наступ в Україні через кілька місяців – ISW

19.12.2022, 11:30
132728

Російська влада концентрує сили, щоб підготувати новий наступ на Україну через кілька місяців.

Читайте також: “Росія пішла врозріз”: “дон-дон” Кадиров китайською закликав мусульман повстати проти НАТО

Таку думку висловили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російське керівництво хоче показати себе перед росіянами у якості ефективного апарату воєнного часу, намагаючись знову привернути увагу населення до війни в Україні після низка поразок.

Міноборони РФ опублікувало кадри, на яких голова відомства Сергій Шойгу відвідує з робочим візитом Південний військовий округ та проводить інспекцію російських військ, які воюють в Україні. До цього Міноборони розповсюдило інформацію про зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним, начальником Генерального штабу Валерієм Герасимовим та командувачем Об’єднаного угрупування військ в Україні Сергієм Суровікіним.

Такі дії російського Міноборони дозволяють припустити, що Шойгу намагається зміцнити свою репутацію ефективного керівництва відомством після того, як його неодноразово розкритикували радикальна націоналістична спільнота, незадоволена військовими поразками в Україні. Також це може свідчити, що російське командування планує новий наступ в Україні, щоб відновити свій авторитет серед населення.

“Візит Шойгу до ПВО — з його наголосом на матеріально-технічне забезпечення та медичну підтримку — ймовірно, є частиною спроби показати, що військове керівництво виправляє руйнівні невдачі російських збройних сил у тих областях, які були предметом постійних гнівних коментарів з боку військових блогерів та протестів солдатів та їхніх сімей”, – зазначається у публікації.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com