Росія вербує бійців до ПВК “Вагнер” та нацбатів для війни проти України – розвідка

13.07.2022, 10:00
123782

В Росії приходить розуміння, що рано чи пізно доведеться оголошувати мобілізацію.

Читайте також: Як Медведчук став олігархом: невідомі активи і бонуси від адміністрації президента (відео)

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах.

“На сьогодні РФ використовує різні способи найманства, рекрутування. Дуже активно останнім часом почали залучати приватну військову компанію, та ж сама “Вагнер”, “Ліга”, розгорнули пункти вербування по всій Російській Федерації. Почали такий новий механізм, як створення так званих патріотичних національних батальйонів, при чому по всій території Російської Федерації. В тій же самій Костромі, Оренбурзі, де формуються ці стрілецькі батальйони та направляються на нашу територію”, – повідомив представник розвідки.

“Таким чином ресурси виснажуються і приходить розуміння, що рано чи пізно доведеться оголошувати мобілізацію, для того щоб підтримувати той темп наступу, який зараз хоче зберегти Російська Федерація”, – зауважив він.

Скібіцький також розповів, що в РФ поширюється інформація про кількість загиблих та поранених бійців. Також фіксується дефіцит військових спеціалістів у різних напрямках – механіки, артилеристи, водії. А якість уже сформованих підрозділів є низькою.

Представник ГУР Міноборони також частково підтвердив інформацію, що до ПВК “Вагнер” вербують ув’язненних. 

“Підтверджується, що проходить рекрутування в підрозділи збройних сил Російської Федерації з усіх регіонів і з усіх можливих місць, в тому числі і з місць позбавлення волі. Але необхідно відзначити, що це не просто так: формуються підрозділи, і в багатьох випадках вони направляються в найгарячіші точки, і це вже прораховується російським командуванням, що більшість з них буде знищена. І відповідно, ніякої відповідальності держава, а тим паче міністерство оборони РФ за їхню смерть нести не буде“, – розповів Скібіцький.

Він додав, що за таких найманців не виплачуватимуть компенсації.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com