Росіяни заявляють, що дають гуманітарний коридор для виходу з Маріуполя й Волновахи

5.03.2022, 09:30
113470

Російські ЗМІ заявляють, що армія РФ із 9-ї ранку за Києвом припинить вогонь і відкриє гуманітарні коридори для виходу мирних жителів із Маріуполя та Волновахи, українська сторона підтвердила таку домовленість.

Повідомляє ТАСС у Twitter, мер Марііуполя Вадим Бойченко у коментарі УП, голова Донецької ОДА Павло Кириленко, “Суспільне

Дослівно ТАСС: “Російська сторона оголошує режим тиші з 10:00 мск і відкриває гуманітарні коридори для виходу мирних жителів із Маріуполя та Волновахи, повідомили у МО РФ:

“Саме зараз йде визначення часу відкриття гуманітарного “зеленого” коридору та початку режиму тиші для Маріуполя. Це надасть змогу почати відновлення критичної інфраструктури міста – світло, вода і мобільний зв’язок. Також буде можливість забезпечення Маріуполя продуктами та медикаментами першої необхідності”.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк підтвердив “Суспільному”, що з Маріуполя та Волновахи відкриють гуманітарні коридори для цивільних.

Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко о 9-й ранку підтвердив: “На даний час маємо підтвердження режиму тиші з 9:00. У ці хвилини опрацьовуємо деталі евакуації”.

Координує роботу усіх сторін і учасників процесу Донецька обласна військова адміністрація.

Маріуполь і Волноваха стали найгарячішими точками в Донецькій області, їхню інфраструктуру фактично знищили, людям влаштували по суті геноцид. Також опинилися в блокаді й на межі гуманітарної катастрофи захоплені російськими військами Бердянськ і Херсон.

Росія не раз порушувала свої обіцяки. Зокрема, у серпні 2014 року сталася трагедія, відома як “іловайський котел”: коли іловайське угруповання ЗСУ опинилося в оточенні і було домовлено про його безпечний вихід, гібридні російсько-окупаційні війська відкрили вогонь і розстріляли колони на марші.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com