Сайт Конституційного Суду України не працює з 27 березня

29.03.2021, 12:09
95958

Сайт Конституційного Суду України не працює з минулої суботи, 27 березня.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі КСУ.

Читайте також: Тупицький з охороною “проривався” в КСУ, але його знову не пустили (відео)

«Сайт Конституційного Суду не працює з суботи. Зараз встановлюються причини», – сказали у пресслужбі.

Сторінка сайту КС при спробі зайти на нього не вантажиться.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.

У документі зазначається, що це рішення ухвалено відповідно до Закону “Про національну безпеку України” з метою гарантування прав і свобод людини і громадянина, забезпечення державної незалежності і національної безпеки.

В указі, зокрема, наголошується, що “узурпація влади у 2010-2014 роках Віктором Януковичем призвела до підриву основ національної безпеки і оборони України, порушення прав і свобод людини”, і “окремі судді Конституційного суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України”.

Зеленський пояснив, що ці укази Януковича від 2013 року про призначення Тупицького і Касмініна скасовано за результатами «аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО».

Раніше, 29 грудня 2020 року, Зеленський підписав указ про відсторонення голови КСУ Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці через оголошення йому підозри у скоєні кримінального правопорушення. 26 лютого 2021 року Президент продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com