Ще пів сотні в’язнів звільнили для служби у ЗСУ: подробиці

24.05.2024, 16:32
159199

Хмельницький міськрайонний суд задовольнив усі 50 клопотань про умовно-дострокове звільнення засуджених, які висловили бажання мобілізуватися до Збройних сил України.

Читайте також: Окупанти просунулися на Донеччині – Deepstate Окупанти просунулися на Донеччині – Deepstate

Про це повідомили у пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду.

Розгляд подань відбувався у відкритих судових засіданнях в режимі відеоконференцій, під час яких судді мали змогу поспілкуватися із засудженими.

“Суд встановив обставини написання цих заяв і те, що вони є добровільними. Як розповідали окремі із чоловіків, вони виявляли бажання служити й обороняти країну ще під час розгляду їхніх справ у судах, однак на той час законодавством така можливість ще не була передбачена. Разом із тим, зі слів засуджених у виправній колонії залишається велика кількість осіб, які звільнятися умовно-достроково в такий спосіб не бажають”, – йдеться у повідомленні.

Відомо, що переважна більшість добровольців – чоловіки молодого віку, засуджені здебільшого за крадіжки. Під час судових засідань вони розповідали, що спеціальних навичок для проходження військової служби не мають, однак висловлювали впевненість, що зможуть оволодіти ними досить швидко.

Багато засуджених під час відеоконференцій вказали на те, що через війну загинули їхні рідні та близькі, зокрема ті, хто брав участь в обороні України, що служить для них додатковою мотивацією.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com