Фахівці з’ясували, як на організм людини впливає тимчасова відмова від алкоголю. Відсутність спиртних напоїв у раціоні добре впливає на організм.

Про це пише Уніан, з посиланням на видання DailyMail.

За словами директора медичних послуг цифрового центру Livi Харрієта Бредлі, відмова від алкоголю в перший тиждень гарантує більш міцний сон, а також підвищення працездатності.

Читайте також: До Офісу Зеленського прийшов чоловік та намагався спалити себе (фото)

На другий тиждень у людини налагодиться кислотний рефлюкс в шлунку та відновиться водний баланс. Річ у тім, що алкоголь призводить до зневоднення, що відбивається на самопочутті та зовнішньому вигляді, наприклад, шкіра стає сухою.

При цьому вже на третьому тижні нормалізується обмін речовин та знизиться вага. Крім того, стабілізується артеріальний тиск, а печінка почне відновлюватися. Водночас Бредлі вважає, що келих вина допомагає знизити рівень стресу та притупити негативні почуття.

“Щоб перестати вживати алкоголь регулярно, краще знайти першопричину. Але в будь-якому випадку ви зможете проявити себе як вольова людина, що позначиться і на вашому здоров’ї. В принципі, питущого від непитущого можна відрізнити й на око, такі люди помітно відрізняються зовні”, – підсумував медик.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook