Скільки мирних українців загинуло у війні: в ООН назвали цифру

10.09.2022, 14:05
127220

Щонайменше 416 людей стали “жертвами довільних затримань та насильницьких зникнень” на окупованих територіях, 16 із них знайшли мертвими, 166 людей відпустили.

Читайте також: Злякався контрнаступу ЗСУ: на Харківщині один з полків РФ втік в ліс і звідти благає про порятунок

Про це повідомила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер.

“На сьогодні нами перевірено та підтверджено 14 059 жертв серед цивільного населення. Внаслідок бойових дій загинуло 5 767 цивільних осіб, 8 292 отримали поранення. Ми неодноразово зазначали, що фактичні цифри, ймовірно, набагато більші”, — сказала Богнер.

Крім цього, місія фіксувала низку порушень утримання військовополонених. Вони зазнавали жорстокого поводження і тортур, а в деяких місцях вони не мають доступу до води та медичної допомоги.

Щодо колонії в окупованому місті Оленівка Донецької області, де росіяни утримують українських військовополонених з “Азовсталі”, то там ситуація з полоненими жахлива.

“Багато з них хворіють на інфекційні захворювання, зокрема на гепатит А та туберкульоз. Ми також зафіксували багато випадків, коли українським військовополоненим не дозволяли повідомити про їхній полон, місцезнаходження та стан здоровʼя”, — додала Богнер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com