Сьогодні в Україні вшановують пам’ять загиблих захисників України

29.08.2020, 10:21
82701

В Україні сьогодні, 29 серпня відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Таку дату було встановлено президентом України Володимиром Зеленським минулого року.

Читайте також:  Зеленський заявив про готовність України до співпраці з виробництва вакцини від COVID-19

Дату вшанування загиблих захисників було приурочено бойовим діям на Донбасі, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

Сьогодні в Україні проведуть низку пам’ятних та національно−патріотичних заходів, зокрема Всеукраїнської акції пам’яті “Сонях”, передбачено приспущення Державного Прапора України, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні й радіо, покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань захисників України.

О 10:00 буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання по всій Україні, на вшанування пам’яті загиблих захисників України.

Читайте також: “Сьогодні – 29 днів, у 29-річницю Незалежності, як на сході України у нас немає бойових втрат”, – Зеленський

У цей час буде зупинено роботу в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях (крім тих, де становлено безперервний режим роботи), рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів. Також буде перервано трансляції радіо- і телепередач. Протягом всього дня трансляції розважальних програм радіо і телебачення буде обмежено.

Крім того, у Києві відбудеться низка заходів для вшанування загиблих героїв.

Так, о 12:00 на площі біля Михайлівського Золотоверхого собору заплановане проведення меморіального заходу, присвяченого Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

На Михайлівській площі також працюватиме фотовиставка “Іловайськ. Спогади. 2014”, яка триватиме з 29 серпня до 1 вересня.

Там же, об 11:00 усі охочі зможуть відвідати арт-проєкт “Жива пам’ять”, присвячений пам’яті загиблих в російсько-українській війні (інформаційно-просвітницькі стенди). Він працюватиме до 29 вересня.

Сьогодні також відбудуться покази сучасних тематичних військово-патріотичних фільмів. Зокрема, 29 серпня о 18:00 в кінотеатрі “Київська Русь” відбудеться показ фільму “Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас”.

О 13:00 відбудеться онлайн-марафон, присвячений вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України “Доба пам’яті”. Він збирає патріотів України, щоб віддати велику шану родинам захисників України та віддати борг героям — кращим українським жінкам та чоловікам, які стали справжньою українською легендою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com