Стало відомо, що Аргентині загрожує дефолт

30.08.2019, 20:12
39705

Рейтинги країни в іноземній і національній валюті з B- до SD, що означає вибірковий дефолт. Проте агентство заявило, що вже 30 серпня довгостроковий рейтинг Аргентини буде підвищено до CCC-, а короткостроковий – до С. Про це повідомляється на сайті агентства в п’ятницю, 30 серпня.

Читайте також: Аргентина й Уругвай повністю залишилися без електроенергії

Аргентина збільшила термін обіговіх облігацій в національній та іноземній валютах. Столітні облігації впали до 40 відсотків від номіналу, а з погашенням у 2021 році – нижче 50 відсотків з прибутковістю майже 60 відсотків.

Також країна попросить у МВФ новий графік погашення боргу. Позику в розмірі 57 мільярдів доларів, найбільшу в історії МВФ, було схвалено рік тому. Аргентина вже отримала по ньому більше 44 мільярдів.

В агентстві зазначили, що продовження терміну короткострокових боргових зобов’язань без компенсації вважається дефолтом. Але так як нові умови погашення вступили в дію відразу ж, дефолт формально ліквідовано.

Президент Аргентини Маурісіо Макрі закликав інвесторів до терпіння і попросив опозицію про переговори, щоб не допустити подальшого погіршення обстановки.

На цей час в Аргентині рівень заборгованості перевищує 95 відсотків ВВП, тому ринки не надто довіряють уряду країни.

Нагадаємо, економічна ситуація в Аргентині загострилася після праймериз, які пройшли 11 серпня. Перемогу на них здобув лівоцентристський кандидат Альберто Фернандес.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com