Стало відомо, як російське вторгнення в Україну вплинуло на економіку Білорусі

9.03.2022, 21:03
114037

З початку війни в Україні курс білоруського рубля впав на 50%, а економіка Білорусі слідом за РФ увійшла в глибоку кризу.

Читайте також: До СБУ потрапив секретний GPS-навігатор окупантів, тепер відомі їх плани

Про це написав голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму Telegram.

“Поки ведуться радісні розмови про валютну кризу в РФ, ми зовсім забули про її вірного товариша і соратника – РБ. Але ж там зараз розгортається не менш вагома драма”, – написав Гетманцев.

Він зазначив, що сьогодні ЄС ввів санкції проти Нацбанку Білорусі: заблокував операції з резервами, заборонив ввезення готівкового євро і відключив від SWIFT ряд банків, а також обмежив операції з відкриття рахунків білоруськими резидентами в ЄС.

“З початку війни курс білоруського рубля стосовно долара в банківських відділеннях знизився на 50%. Але завтра, на тлі санкцій, просяде ще більше, тому що можливості Нацбанку РБ підтримувати курс рубля істотно знизяться”, – пише Гетманцев.

За його словами, місцеві видання в Білорусі пишуть про те, що “рублевий кошмар” перекинувся і на них, а економіка, зав’язана на 80% з РФ, увійшла в глибоку кризу слідом за нею.

“Росія вирішила угробити свою економіку, білорусам приготуватися!”,- резюмував депутат.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com