Столтенберг заявив, що війна в Україні може тривати місяці та навіть роки

6.04.2022, 23:30
116873

Генеральиий секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що війна в Україні, яку розв’язала росія, може затягнутися на місяці та навіть роки.

Про це він заявив під час зустрічі з журналістами.

Яка мета Путіна та що чекати українцям

Як заявив Йенс Столтенберг, наразі Україна знаходиться в критичній фазі війни. “Ми бачимо, що Росія виводить війська з півночі, щоб перегрупувати їх та перемістити на схід, де ми очікуємо масштабного наступу. Метою президента Путіна є отримати контроль над всім Донбасом та пробити сухопутний коридор між Донбасом і Росією. Ми не бачили ознак того, що Путін відмовився від амбіцій контролювати всю Україну та переписати міжнародний порядок, тож ми маємо готуватися до довгого протистояння”, – сказав він.

Також Генсек НАТО повідомив, що країни блоку мають продовжити підтримку України, тримати санкції та посилювати власну оборонну спроможність. “Ми бачили, що ця підтримка має вплив щодня, це можна побачити на фотографіях знищеної російської техніки”, – зазначив він.

Також Столтенберг заявив, що війна “має бути завершена зараз”, а володимир путін може припинити кровопролиття лише виведенням своїх військ та припиненням атак на Україну. Також необхідно сісти за стіл переговорів.

________________

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com