Суд взяв під варту міністра Сольського

26.04.2024, 10:32
157940

Вищий антикорупційний суд України 26 квітня обрав запобіжний захід міністрові агрополітики Миколі Сольському у вигляді двох місяців тримання під вартою з альтернативою застави.

Читайте також: Повернення чоловіків до України: в Литві заявили про готовність допомогти державі

Про це повідомляє “Суспільне”.

ВАКС задовольнив клопотання прокурорів і обрав Сольському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 червня з можливістю внесення застави.

Прокурори просили призначити розмір застави у 200 млн грн, однак суд зменшив її до 75 млн 700 тис. грн.

Якщо Сольський вийде з СІЗО під заставу, то буде зобов’язаний прибувати на вимогу до детектива НАБУ, слідчого чи суду, не залишати Київ, не спілкуватися зі свідками у справі, здати на зберігання паспорт та інші документи, носити електронний браслет.

Крім того, міністрові заборонили спілкуватися з його заступником.

Нагадаємо, Сольського та інших посадовців підозрюють до схеми заволодіння державною землею на 291 млн грн та у спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн. За даними НАБУ, до складу злочинної групи також входили службові особи органів Держгеокадастру і особи, які контролювали діяльність цих органів.

25 квітня стало відомо, що Сольський написав заяву про відставку з посади міністра. Верховна Рада розгляне його заяву на одному з найближчих пленарних засідань.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com