ТОП-5 продуктів, які категорично не можна заморожувати

16.09.2021, 09:30
101028

Всі ми не раз робили заморозки на зиму й не тільки, навіть не підозрюючи, що цей процес може зіпсувати всю користь того чи іншого продукту

Для цього є багато причин, але найголовніша – деякі продукти категорично не можна просто заморожувати.

1. Молочні продукти

Вони просто втратять свою структуру, після заморозки точно розшаруються й втратять всі корисні властивості, а також в них будуть грудки. Це стосується також й йогуртів, майонезів та сметани.

2. Фрукти та овочі

Для заморозки не підходять такі овочі та фрукти як:

огірки
бакалажани
помідори
кабачки
капуста
груші

Вся справа в тому, що в них багато води, а в умовах низьких температур рідина всередині тільки кристалізується, в результаті ви отримаєте просто пюре.

Читайте також: Одна з областей відмовилася від онлайн-навчання школярів у разі посилення карантину

3. Сир

Після заморозки він стане дуже пухким, буде буквально розпадатися на дрібні частини, до того ж смак його буде просто жахливим.

4. “Легкі” спиртні напої

Шампанське, вино, пиво – гірші варіанти для заморозок, так як в них води більше, ніж спирту. Пляшки при заморожуванні можуть лопнути.

5. Готова їжа

Не можна заморожувати такі готові страви як:

паста
гречка
рис

Справа в тому, що рис, наприклад, не можна їсти навіть на наступний день, не кажучи вже про заморожування, гречка під впливом низьких температур втратить всі свої корисні властивості, а паста спочатку перетворитися в один шматок, а при розморожуванні стане кришиися й ламатися на дрібні шматочки.

Джерело

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com