ТОП-5 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику

10.08.2021, 10:40
98351

Отже, чому варто залишити холодильник в спокої? І що взагалі не варто зберігати в ньому?

Цибуля

Цибуля – егоїстка. Цей овоч любить нав’язувати іншим свою запах і смак. Зберігати його навіть в коморі для овочів – це займатися вишуканою псуванням інших продуктів і самої цибулі. Адже в холоді вона в рази швидше втрачає смак і корисні речовини. Однак якщо після готування у вас залишилася половинка цибулі – її можна заховати в пакет і якщо вже так хочеться – в холодильник.

Хліб

Всьому голова не завжди був таким доступним. Раніше його ховали в холодильник просто щоб зберегти, без різниці – смачним чи ні. Зараз же булочних в кожному кварталі більше, ніж каштанів. Досить мати паперовий пакет. Ні в якому разі не поліетиленовий, адже саме “кульочки” створюють вологість, через яку на хлібі з’являється цвіль.

А холодильник – якщо по дивним причин не сховали в морозилку – тільки прискорить черствіння.

Яблука

Народні міфи стверджують, що яблука в холодильнику зберігаються краще, а після вакцинації поліпшується прийом вайфая. У той же час яблука не тільки псуються в холоді і втрачають корисні речовини. Вони також є справжнім біологічною зброєю для інших фруктів. Адже яблука виділяють етилен, який “допомагає” швидше дозрівати сусідам по холодильнику.

Помідори

Традиція, якій багато років. Те, що ми бачили з дитинства, і автоматично продовжуємо самі – так само міф. Низька температура не просто псує помідори швидше, але ще і змінює смак овочів. Тому, якщо ви не відомий селекціонер, то просто купіть трохи помідорів і зберігайте їх при кімнатній температурі. Але потрібно бути впевненим, що їх до вас не переморозять в холодильнику.

Яйця

Яйця в дверцятах холодильника – це інь і янь радянської харчової культури. Адже саме в цій частині холодильника – найчастіші перепади температур. Отже, і термін зберігання знижується. Краще тримати яйця на звичайних полках.

Це радять навіть американські санітарні лікарі. А виробники радять при цьому використовувати оригінальні картонні упаковки – вони вбирають сторонні запахи і не пропускають їх до самого яйця. Серйозно. Нам виробники так і сказали. І ще один лайфхак – яйця можна заморожувати! Достеменно невідомо, навіщо, коли є безкоштовна доставка за 15 хвилин, але якщо вже зважитеся, то для цього їх треба розбити в контейнер і збити до однорідної маси.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com