Три мети: Маляр пояснила тотальну мобілізацію на окупованих територіях

11.08.2022, 21:01
125516

Російські окупанти на тимчасово захоплених територіях проводять тотальну примусову мобілізацію, щоб компенсувати масові втрати у живій силі.

Читайте також: Резніков повідомив, за якої умови можуть відбутися перемовини України з Росією

Про це розповіла на брифінгу заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Маляр повідомила, що протягом цього тижня росіяни основні зусилля спрямовували на спробах просунутися вглиб Донецької області, проте успіху не мали.

За її словами, через це втрати окупаційних військ у живій силі постійно зростають. Російське військове командування навіть переносить чергові ротації передових підрозділів на невизначені терміни без їх доукомплектування особовим складом.

Саме через брак особового складу росіяни посилюють незаконні мобілізаційні заходи на окупованих територіях.

“Загарбники в авральному порядку проводять так звану тотальну примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України шляхом масових облав і затримань чоловіків для відправлення їх у райони бойових дій”, — сказала Маляр.

Крім вирішення кадрових проблем, тотальна мобілізація на окупованих територіях має ще дві мети. На думку заступниці міністра, так росіяни хочуть скомпрометувати значну частину населення окупованої території перед Україною та сформувати у подальшому контрольований прошарок суспільства за рахунок колаборантів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com