“Це провокація Порошенка” – Путін прокоментував напад на українські кораблі

28.11.2018, 15:23
5970

Президент Росії Володимир Путін заявив, що інцидент в Керченській протоці – це провокація київської влади напередодні президентських виборів в Україні.

Читайте також: В Україні набув чинності указ про воєнний стан

“Що стосується інциденту на Чорному морі: це провокація, безумовно, яка організована чинною владою, в тому числі президентом, напередодні президентських виборів на Україні в березні наступного року”, – сказав Путін, виступаючи на інвестфорумі ВТБ Капітал “Росія кличе!”, передає INTERFAX.RU.

“Невеликий інцидент в Чорному морі, і ввели військовий стан. Ну явно це робиться напередодні президентських виборів. Абсолютно очевидний факт”, – наголосив він.

За словами Путіна, глава України Петро Порошенко на п’ятому місці рейтингу.

“У нього є шанси не увійти навіть до другого туру. “Тому потрібно щось робити, щоб ситуацію загострити і створити непереборні перешкоди для його конкурентів, перш за все з опозиції”, – заявив Путін.

При цьому президент РФ порівняв події 25 листопада із подіями 2014 року, коли Росія анексувала Крим.

“Тоді Крим вирішив приєднатися до Росії – це ж зовсім інша історія, масштабна. Або ж важкі події громадянської війни на Україні, на південному сході, в Донбасі із застосуванням з боку урядових військ важкої артилерії, навіть авіації”.

При цьому, за словами Путіна, у вересні 2018 року такий же ж караван військових кораблів пройшов під Керченською мостом в Азовське море. Тоді вони виконали всі домовленості та вимоги.

“Що сталося зараз? Вони не відповідали взагалі на запити нашої прикордонної служби, увійшли в наші територіальні води. Звертаю увагу, що увійшли в наші територіальні води, які такими були до приєднання Криму до Російської Федерації, в тому місці, де ці територіальні води були завжди саме російськими територіальні води”, – пояснив він.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com