У Дніпропетровській області ціле місто залишилося без питної води

10.09.2019, 22:13
41387

Уже п’ятий день без питної води місто Вільногірськ Дніпропетровської області. Рідина в кранах раптом почала смердіти і змінила колір. Мерія воду не вимкнула, тільки попередила: не вживати, а використовувати тільки як технічну. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також: Масштабна аварія на Дніпропетровщині за участі маршрутки: постраждало 13 осіб

Жахливий сморід відчувається навіть якщо просто помити руки водою з крана, навіть духи не допомагають. Городяни стоять у черзі до бювету. Смердюча жовта рідина, замість води, з’явилася в кранах ще в п’ятницю. За останні дні трохи стала чистішою, але все одно не придатна для пиття. Люди порівнюють запах зі смородом гнилих водоростей.

Водопостачання не перекривали, пояснюють в мерії, щоб люди принаймні могли користуватися каналізацією. Школи, дитсадки та лікарні працюють. Цистерни розвозять їм воду. Але їх мало, тому біля бювету цілодобові черги. Тут і пенсіонери, і мами з немовлятами, і волонтери, своїми силами розвозять воду тим, хто не може дійти.

Попередньо, комісія вважає, що причина – в водозаборі біля самого берега. У комісії кажуть, вода була настільки брудною, що очисне обладнання просто не впоралося.

″Дніпро перестав бути річкою з питною водою. Туди зливають все, що тільки можна. І це вже не річка з питною водою, а стічна канава″, – говорить міський голова Вільногірська Володимир Василенко.

Цвітіння це Дніпра, чи промислові скиди – повинні встановити в лабораторії. Зразки вже відібрали. Уже вночі проведуть дезінфекцію системи. Нормальну воду в кранах городян обіцяють через кілька днів. Поки ж люди роблять запаси зі свердловин і колодязів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com