У КНДР за носіння джинсів можуть ув’язнити: дізнайтесь причину заборони

26.06.2024, 22:00
160832

Північна Корея відома своїми суворими правилами та обмеженнями, які можуть здивувати туристів і тих, хто цікавиться цією країною. Багато чого з того, що можна робити в інших країнах, тут заборонено.

Читайте також: КНДР почала відправляти Росії своїх робітників, – Yonhap

Одна з найдивовижніших заборон стосується одягу. Що не можна в Північній Кореї, так це носити джинси. Причини цієї заборони багатогранні й кореняться в політичних, ідеологічних і культурних особливостях країни.

Джинси вважаються символом західної культури, яку уряд КНДР категорично не схвалює. І це означає, що одна з головних причин, чому в Північній Кореї не можна носити джинси, пов’язана з нібито бажанням влади запобігти впливу Заходу на місцеве населення.

Водночас, заявляючи про прагнення зберегти свої унікальність і незалежність від західних впливів, північнокорейське керівництво використовує одяг як інструмент контролю і пропаганди. Заборона на джинси допомагає владі запобігти поширенню західних ідеалів і підтримувати вірність громадян державним цінностям та ідеології чучхе (чучхе – це північнокорейська націонал-комуністична державна ідеологія, розроблена Кім Ір Сеном на противагу “імпортному марксизму”).

Варто додати, що джинси, які з’явилися в США як робочий одяг, згодом стали символом свободи, демократичних цінностей і молодіжної культури. У контексті КНДР, де режим прагне контролювати кожен аспект життя громадян, такі символи сприймаються як загроза. Носіння джинсів може розглядатися як акт незгоди з режимом або навіть як підтримка західних ідеалів, що неприпустимо в суворих рамках північнокорейського суспільства.

Тож, якщо ви досі не знали, чи можна носити джинси в Кореї, відповідь проста: можна, але тільки в Південній Кореї. Запам’ятайте, у КНДР цей елемент гардероба суворо заборонений. І порушення заборони може призвести до серйозних наслідків для північнокорейців. Це може включати штрафи, арешти і навіть тюремне ув’язнення. У деяких випадках, порушення може розглядатися як акт політичної зради, що тягне за собою ще суворіші покарання.

У цій країні існує цілий список одягу, який не відповідає ідеологічним нормам. Заборонені одяг із західними логотипами, яскраві та екстравагантні вбрання, а також деякі види аксесуарів.

Крім того, у КНДР правила й обмеження стосуються не тільки одягу, а й поведінки, спілкування і навіть зовнішнього вигляду. Тому тим, хто планує відвідування цієї країни, важливо ретельно підготуватися й ознайомитися з місцевими законами та звичаями, щоб уникнути неприємних ситуацій.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com