У Кривому Розі жінці лікували перелом стегна вітамінами та кремами, вона померла

15.07.2020, 16:51
78445

У Кривому Розі померла 54-річна Надія М., яка тиждень тому зламала стегно. За словами рідних, травматолог Криворізької міськлікарні №1 не зміг вчасно визначити перелом стегна у пацієнтки, яка травмувалася 5 липня, наклав лангет і відправив її додому, лікуватися мазями, вітамінами і кремами.

Читайте також: У Чернівцях п’ятирічному хлопчику відрізало палець на ескалаторі у ТЦ

Про це в соцмережі написала знайома постраждалої жінки Олена Огоренко.

Складний діагноз 

Помучившись вдома два дні, розповідає подруга, Надія М. знову звернулася до того ж лікаря. Він оглянув пацієнтку, за словами рідних, поставив діагноз “рак кістки”, і жінку знову відправили з лікарні. Юристи, які спеціалізуються на захисті прав пацієнтів, порадили жінці звернутися до іншого фахівця. Той у приватному порядку на дому відвідав постраждалу, подивився знімки і також не побачив там перелому шийки стегна. Але, оглянувши жінку, зауважив, що у неї, скоріш за все, перелом бедра, і для точної діагностики потрібно зробити додаткові знімки, якщо вони підтвердять діагноз – необхідна операція.

Знімки зробили і перелом стегна таки діагностували. З новими знімками знову поїхали до 1-ї міськлікарні, розповіла подруга померлої.

“При переломі шийки дійсно надівають ”сапожок” і можуть відправити додому. А при переломі стегна як мінімум показана госпіталізація і витяжка, а максимум – металоостеосинтез (оперативно вставляють спицю в середину кістки). І знеболювальні теж різні. Людина 4 дні терпіла шалений біль. Викликали швидку у вівторок (другий день). Але швидка відмовилася везти у лікарню. А той лікар, що у лікарні №1, виписав при переломі мазь, вітамін Д та пігулки. Розшифровка: що мертвому припарки”, – прокоментувала ситуацію ТСН.ua юристка Лілія Корольова, до якої по допомогу звернулися родичі жінки.

Перед операцією була бадьорою

Постраждалій поставили спицю, але минуло вже 5 днів, і це був 3-й похід до травматолога 1-ї міськлікарні. 13 липня Надія М. померла, за словами лікарів, одразу після операції. Як говорять рідні, перед хірургічним втручанням вона почувалася бадьорою.

У 1-й міськлікарні цей випадок коментують неохоче. “До нас надходять важкі хворі, всяке трапляється. Пацієнтка згоду на операцію давала, і про те, що у неї є ризики, вона була попереджена. Більше я нічого говорити не буду”, – сказала ТСН.ua директор КП “Криворізька міська лікарня №1” Ірина Латанська.

Рідні зібрали гроші на лікування

За словами рідних Надії М., операція жінки обійшлася їм майже у 19 тисяч гривень. Частину цієї суми зібрали небайдужі люди.

“По Металургійному району по 1-й міськлікарні надійшло повідомлення до поліції від медиків про смерть пацієнтки 1966 року народження, яка перебувала у медзакладі. Її тіло направили до СМЕ для встановлення причин смерті. Родичі померлої заяви не писали”, – прокоментувала ситуацію ТСН.ua інспекторка відділу моніторингу Криворізького відділу поліції Оксана Лєсонен.

Станом на 15 липня тіло померлої жінки все ще перебуває на експертизі. Рідні померлої чекають її завершення, щоб провести поховання, а потім таки планують написати заяву до поліції.

“Я подала скаргу до МОЗу стосовно несвоєчасного діагностування перелому, а також планую подати скаргу в НСЗУ щодо того, що лікарня взяла кошти з родини постраждалої на проведення операції, хоча цей медзаклад уклав договір з Національною службою на проведення хірургічних операцій, і вони мають проводитися за кошти НСЗУ”, – каже юристка Лілія Корольова.

За словами жінки, вона побоюється, що знімки перелому, які забрали лікарі, зникнуть. “Тоді довести провину медиків буде складніше”, – каже юрист.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com