У Києві проходить акція “Марш жінок” (фото, відео)

8.03.2020, 14:15
65839

Сьогодні, 8 березня, на Михайлівській площі у Києві проходить акція “Марш жінок”. Як йдеться на сторінці події у Facebook, учасники та учасниці акції вимагають від депутатів ратифікувати Стамбульську конвенцію та виступають за гендерну рівність у суспільстві.

Читайте також: Володимир Зеленський привітав жінок з 8 березня

“Україна багато зробила у сфері криміналізації домашнього насильства, однак ухвалення законодавчих актів до кінця не вирішило основної проблеми − системного застосування насильства щодо жінок та дітей і в багатьох випадках бездіяльності поліції. Саме тому ми виходимо на марш. Щоб змусити державу почути про наші проблеми, ратифікувати Стамбульську конвенцію та зменшити кількість насильницьких злочинів, забезпечивши належну реакцію правоохоронних органів та захист жертв”, − йдеться в повідомленні.

Згідно з опублікованими на сторінці фото, учасники та учасниці маршу тримають у руках плакати з написами “Дискримінація коштує дорого”, “Різні, але рівні”, “Жінкам − рівне представництво у владі” та інші.

На акцію зареєструвалися понад 1 тис. осіб, які планують пройти маршем центральними вулицями Києва.

Стамбульська конвенція − це міжнародний договір, підписаний Україною ще у 2011 році. Він покладає на державу різні зобов’язання щодо криміналізації насильства щодо жінок та домашнього насильства, переслідування кривдників і кривдниць, захисту жертв, можливості правоохоронних органів реагувати на різні форми насильства, освіти громадян і громадянок щодо неприпустимості застосування насильства. Водночас передбачається контроль міжнародних органів, зокрема Групи експертів з дій проти насильства стосовно жінок і домашнього насильства (GREVIO), а також генсекретаря Ради Європи.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com