У Мінінфраструктури підрахували збитки від знищеної росіянами цивільної інфраструктури України

14.05.2022, 22:32
119665

Наразі вже зруйновано 6,3 тис. км головних колій, пошкоджено 23 тис. 573 км автодоріг, 289 автомобільних та 41 залізничного мостів.

Читайте також: У Росії закликали “денацифікувати” Польщу відразу після України

Про це міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив 14 травня на міжнародній конференції “Європа Карпат”, що проходила у польському місті Красичин, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

“Російські війська свідомо знищують цивільну інфраструктуру України. Сума тільки задокументованих збитків вже сягнула понад 90 млрд доларів, і з кожним днем війни цей показник зростає”, – сказав він.

За словами міністра, враховуючи це, Україна змушена оперативно перебудовувати логістичну систему. “Наразі працюємо над забезпеченням ланцюгів доставки вантажів, змінюємо напрямки торговельних потоків через блокаду українських морських портів та втрату близько 23% залізничної мережі”, – зазначив Кубраков та додав, що у Міністерстві інфраструктури очікують, що європейські партнери надалі допомагатимуть в розв’язанні логістичних проблем, а також візьмуть участь у відбудові транспортної інфраструктури України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com