У Мінінфраструктури розповіли, як розбудовуватимуть міста після війни

31.03.2022, 18:01
116242

Після війни нові будинки в Україні проєктуватимуться з бомбосховищем та укріпленим підземним паркінгом, як це робиться в Ізраїлі.

Читайте також: Данілов розповів, куди РФ перекидає війська з київського та чернігівського напрямків

Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

“Маємо завдання від президента України будувати нову інфраструктуру, відновлювати міста та селища – тому вже працюємо у цьому напрямі. Пам’ятаю, що понад місяць назад я був у Харкові і обіцяв харків’янам та меру міста Ігорю Терехову збудувати нову розв’язку в місті. Ми її обов’язково зробимо”, – сказав Кубраков.

У Харкові, за оцінкою міністра, зруйновано майже 1,3 тис. житлових багатоповерхових будинків, 70 шкіл, 54 дитячі садки, 16 лікарень. Аналогічний масштаб руйнувань зазнали й інші міста у зоні бойових дій.

Утім, як наголосив міністр, Харків навіть під ворожими обстрілами залишається чистішим та прибранішим, ніж більшість мирних міст України.

За його словами, в Харківській області, вже налагодили системну логістику для постачання гуманітарної допомоги. На черзі – розбудова логістичних ланцюжків для бізнесу.

“Матимемо можливість переосмислити та перезапустити життєдіяльність постраждалих міст. Досвід війни підтверджує, що проєктування нових будинків має відбуватися вже з укріпленим підземним паркінгом (на кшталт того, як це роблять у Ізраїлі), з використанням енергоощадних технологій. Зокрема про це були і є проєкти “Велике будівництво” та “Енергетична незалежність” – про продумані рішення для розбудови сучасної захищеної України”, – розповів Кубраков.

Міністр також наголосив, що Мінінфраструктури збирає дані щодо всіх втрат, і Росія обов’язково платитиме за відновлення нашої країни.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com