У МОЗ повідомили про три сценарії поширення коронавірусу в Україні

18.06.2020, 11:51
75793

Згідно з розробленими сценаріями поширення коронавірусу в Україні, зволікання з введенням карантину у березні могло б призвести до колапсу медичної системи та понад 100 тисяч померлих від COVID-19 протягом року.

Читайте також: Україна встановила черговий антирекорд кількості хворих на коронавірус

Про можливі сценарії під час брифінгу 18 червня розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко

“Якби ми в березні не впровадили карантин, то до кінця року згідно з найменш оптимістичним сценарієм “чорним”, без карантинних заходів ми мали б 145 тисяч померлих до кінця року… Ця динаміка показує, що в день в Україні реєструвалося півтори-дві тисячі смертей”, – зазначив Ляшко.

За словами санлікаря, якби карантин у березні не ввели б під час поодиноких випадків коронавірусу, то б вже 25 квітня не вистачало б ліжок у відділеннях інтенсивної терапії.

Якщо ж Україна продовжить дотримуватися адаптивного карантину, то є чотири варіанти розвитку подій. Найгірший варіант – 7 000 померлих до кінця року, Під час жовтого сценарію, тобто помірної сезонності 4 000 померлих до кінця року, сезонність вище середньої – 2 500 тисячі. Найоптимістичніший варіант передбачає близько тисячі померлих, однак сезонність вже не нульова, адже влітку фіксують спалахи коронавірусу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com