У МОЗ пояснили, чому на Великдень сім областей подали пусті звіти про COVID-19

21.04.2020, 12:11
70186

Кілька областей подавали пусті звіти про ситуацію з COVID-19 за 19 квітня у зв’язку з тим, що багато людей не зверталися.

Читайте також: На Одещині одну з лікарень закрили на карантин через зростання заражень серед медиків

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує Радіо Свобода.

“Ми з головним санітарним лікарем Віктором Ляшком розібралися повністю в цій ситуації, що відбувалося. І з цього приводу хочу вам повідомити. По-перше, всі без винятку лабораторії по всіх областях працювали у звичайному режимі, тобто не робили собі перерву. Ці нулі були пов’язані з тим, що на Великдень багато людей просто не зверталися до лікарів щодо саме проведення тестувань методом ПЛР”, – розповів міністр на онлайн-брифінгу.

Степанов додав, що на гарячу лінію не надходила інформація про відмову медиків здійснювати тести методом полімеразної ланцюгової реакції.

Окремо він прокоментував ситуацію в Чернівецькій та Вінницькій областях.

“Також в нас є ситуація, коли, наприклад, у Чернівецькій області було зроблено 48 досліджень методом ПЛР. Було 17 підтверджених випадків, які увійшли у звітність, але, на жаль, була суто технічна помилка. Дівчина, яка заповнювала нашу форму, поставила “нуль”. По Вінницькій області теж був “нуль”. Там було пов’язано, що в них були тести, але у зв’язку з тим, що треба було дати відпочити так званому ампліфікатору (це лабораторне устаткування, яке теж має певний ресурс і зараз працює 24 години на добу)”, – пояснив Степанов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com